سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دوراهک

نظر
در دنیای امروز رقابت و تجارت، نظرسنجی آنلاین اینترنتی یکی از شیوه‌های مرسوم در فرآیند تحقیقات است که این امر می‌تواند در کنار شیوه‌های دیگر موجب ایجاد برتری شود، حال در این گزارش ذره‌بین دریچه را روی این دسته از سایت‌ها گرفته‌ایم
.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ امروزه با دسترسی مردم به دنیای اینترنت همه کارها راحت‌تر از گذشته شده است و همچین به دلیل بالا بودن تعداد کاربران اینترنت، شرکت‌ها و سازمان‌ها ترجیح می‌دهند در فضای مجازی سرمایه‌گذاری کرده تا از این طریق خودشان را به مردم معرفی کرده و خدمات‌شان را در اختیارشان قرار دهند.

اما در این میان ممکن است بعضی از شرایط کاربران را دلزده کرده یا میزان اعتماد و اطمینان آن‌ها را به جهان مجازی پایین بیاورد. سایت‌های اینترنتی هم در این میان با موضوعات مختلف در حال فعالیت و ارائه خدمت به کاربران هستند، برخی سایت‌های هستند که در باطن فقط مردم به آنها خدمت می‌کنند و اصلا این سایت‌ها سود و منفعتی به کاربران ندارند! شاید با خود بگویید چطور؟

رای به خلیج فارس
رای به بهترین بازیکن والیبال در دنیا
رای به کشتی گیران
و...

در واقعا اگر حرف آخر را بخواهیم اول بزنیم، برخی سایت‌ها با به تحریک درآوردن حس ناسیونالیستی ملت‌ها، آنها را وارد گود خود می‌کنند و با راه انداختن این چنین نظر سنجی‌ها و همه پرسی‌های آنلاین در واقع از حضور کاربران یک کشور در سایت خود به منافعی همچون افزایش رتبه، کسب درآمد می‌رسند.


 


نظرسنجی‌های آنلاین در سایت‌های اینترنتی با موضوع و محتواهای متفاوت روز به روز گسترش می‌یابند برخی از این سایت‌ها از این طریق در حال به دست آوردن اطلاعات برای بررسی و تحقیقات کاری خودشان هستند و بعضی هم در پوشش نظرسنجی از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند و با طرح نام اشخاص معروف سینما و تلویزیون، ورزشی و افراد مشهور به فریب دادن کاربران می‌پردازند.

جایزه‌های دهن پر کن...!

در این میان مدیران سایت‌هایی هستند که با زیرکی هر چه بیشتر برای جذب بهتر بازدیدها و کاربران برای فرد خوش شانس جایزه‌های میلیونی در نظر می‌گیرند، کاربران با آرزوی برنده شدن در این نظرسنجی‌ها شرکت می‌کنند و گاهی هم این سایت‌ها را به دوستان و اقوام خود معرفی می‌کنند تا اگر خودشان هم برنده نشدند لااقل فرد خوش شانس دوست یا فامیل خودشان باشد، اما جالب است بدانید که اصلا مسابقه‌ای در کار نیست و معلوم نیست که این نظرسنجی کی به اتمام می‌رسد و کی نتایج برنده‌ها اعلام می‌شود. به همین منظور کاربران هر روز به این سایت‌ها سرکی می‌کشند تا شاید نظرسنجی به اتمام برسد و نام آنها در نتایج اعلام شود! همین هر روز سر زدن کاربران با شناسنامه‌ای مشخص به نام IP در آن سایت باعث می‌شود بازدید کننده‌ها حضور مداوم داشته باشند، غافل از اینکه این سایت ها با راه انداختن این نوع کلک‌ها بازدیدهای میلیونی پیدا می‌کنند.

نمونه‌ای از چند نظرسنجی یا همه پرسی آنلاین:



 


اما فرد خوش شانسی در کار نیست در واقع برنده خوش شانس این نظرسنجی‌های آنلاین همان مدیران فریبکار هستند که از این طریق به جذب بازدید اقدام می‌کنند و در نهایت موفق می‌شوند بازدید سایت‌شان را بالا برده و اقدام به جذب تبلیغ در سایت خوشان کنند.

یک فرد فقط ممکن است فقط چند دقیقه وقت خود را در این سایت تلف کرده باشد و به نتیجه‌ای نرسد اما فقط شما نیستید! بلکه ممکن است چندین هزار نفر (IP) و شاید هم میلیون‌ها افراد هم مثل شما فریب این نظرسنجی‌ها را خورده باشند، پس در نهایت ممکن است چند ساعت در این سایت‌ها وقت کاربران تلف شده باشد و مدیران این سایت‌های تبهکار در کمترین زمان ممکن بیشترین سود را برده باشند و از همین طریق رتبه و مقام خوبی در پیش سایت‌های سنجش رتبه نظیر الکسا به دست آورده باشند.


 


البته روی دیگر سکه حرفی متفاوتی می‌زند چرا که نمی‌شود فقط به نکات منفی نظرسنجی آنلاین بسنده کرد بلکه در دنیای امروز رقابت و تجارت، نظرسنجی اینترنتی یکی از شیوه‌های مرسوم در فرآیند تحقیقات است که این امر می‌تواند در کنار شیوه‌های دیگر جمع آوری اطلاعات از قبیل پرسش‌گری میدانی، مصاحبه، مشاهده و موارد دیگر موجب ایجاد برتری شود.
در این شیوه نیازهای اطلاعاتی کارفرما در قالب پرسش‌های مناسب (متنی، گرافیکی، تصویری) و برای مدت مشخصی در سایت قرار گرفته و کاربران پاسخ می‌دهند و نظرات و آرای جمع آوری شده پس از تحلیل به صورت گزارشات آماری و نموداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
تا اینکه از ماجرا فاصله نگرفته‌ایم سوالاتی در ذهن دریچه فناوری اطلاعات شکل گرفته هست که شما کاربران می‌توانید به آنها پاسخ دهید و در این زمینه با دیگر کاربران ارتباط برقرار کنید.

  • به راستی هدف این سایت‌ها چیست؟!
  • چرا سایت‌ها به راحتی اقدام به این کار می‌کنند، مگر سازمانی بر محتوای این سایت‌ها نظارت نمی‌کند؟!
  • و در آخر آیا شما تا به حال با این پدیده مواجه شده‌اید؟ تجربه خود را در بخش نظرات پایین همین خبر به اشتراک بگذارید تا این خبر تکمیل‌تر شود.